HAMUR

- 12 çorba kaşığı un
- 125 gr. margarin
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 kahve fincanı süt
- 2 yumurta (biri hamura karıştırılacak, diğeri daha sonra üzerine sürülecek)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz

ÜSTÜ

- 250-300gr. kıyma
- 1 soğan
- 1 domates
- 1 yeşil biber
- bir avuç maydanoz
- tuz ve karabiber

1- Margarini eritin ve bütün hamur malzemelerini karıştırarak yoğurun. Dilerseniz yarım saat dinlendirin.
2- Soğanı, biberi ve domatesi küçük küpler şeklinde doğrayın.
3- Kıymayı ve soğanı, kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Üstüne domatesleri ve biberi ekleyin. 1-2 dakika kadar hepsini birlikte çevirin. En son doğranmış maydanozu, tuzu ve karabiberini ekleyerek kenara alın.
4- Hamurun yarısından biraz azını ayırın. Geri kalanını yağlanmış kelepçeli kalıba ellerinizle çekerek döşeyin (hamur çok sert olduysa sütle yumuşatabilirsiniz). Üzerine kıymalı içi yayın.
5- Ayrılmış hamurdan ellerinizle yuvarlayarak 6 tane şerit yapın. İkisi diğerlerine göre biraz daha uzun olsun (kalıbın ortasına yerlestirilecekler). Kafes şeklinde kıymanın üstüne döşeyin.
Bu tart gerçekten çok nefis oluyor mutlaka deneyin derim,tam misafirlik bir sunum.biz kursta tartın Türkiye'lisi diyoruz bu tarife:)

0 yorum:

Yorum Gönder