5 adımda gösterişli bir topuz nasıl yapılır?




1. Saçları fazla sertleştirmeyen özellikte bir köpük alın. Avucunuza saçınızın uzunluğuna uygun bir miktar sıkın; başınızı öne eğin ve hafif nemli saçlarınıza bu köpüğü iyice yedirin. Ardından saçlarınızı arkaya atın ve en üstteki saç tellerinin düzgün durması, ancak saçınızın basılmaması için saçlarınızı hafifçe fırçalayın.

2. Tüm saçları geriye toplayın ve -ister tam ortada dilerseniz de hafif yanda- mümkün olan en düzgün şekilde bir at kuyruğu yapın. Saçınızı topladığınız lastiğin saçlarınızla aynı renkte olmasında yarar var. Çünkü gizlemeye çalışsanız bile, çok farklı bir renk aralardan görünebilir.

3. Kuyruğunuzu kendi etrafında kıvırarak düzgün bir topuz yapın. Ve bu topuzu yine saçlarınızla aynı renkte firketelerle tutturun. Dilerseniz, aksesuar mağazalarında bulabileceğiniz yapma saçlardan hazırlanmış tokaları da kullanabilirsiniz. Örneğin bunların örgü şeklinde olanlarını topuzun etrafına dolayabilirsiniz.

4. Şimdi saçlara parlaklık veren bir saç spreyi alın ve bunu tüm saçınıza özellikle de topuzunuza sıkın. Eğer düzgün olmayan yerinden çıkan saç telleri varsa, bunları elinizle ya da bir tarak yardımıyla düzeltin. Spreyi çantanıza atmayı unutmayın; çünkü gecenin ilerleyen saatlerinde ihtiyacınız olabilir!

5. Şimdi süsleme zamanı; eğer bir partiye gidiyorsanız, saçınıza giysilerinizle uyumlu bir çiçek takabilirsiniz. Ancak söz konusu daha şık bir davetse, ışıltılı saç tokaları hatta gerçek mücevherler bile saçlarınızı süsleyebilir. Anneannenizden kalan bir broş, saçlarınızın üzerinde bütün havanızı değiştirecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder