Kaş Almanın Püf Noktaları

Biz kadınların makyaj sorunu bitse saç sorunu başlar. Haydi, saçımız da tamam diyelim, bu sefer fazla kilolar ile uğraşırız. Ondan da irademiz ile kurtulduk diyelim, bu sefer gözümüzün kenarında yavaş yavaş beliren ve oraya yerleşmeyi kafalarına koymuş kırışıklar beliriverir aniden. Diyelim ki onu da bir süre bin bir çeşit yaşlanma ve bakım kremleri ile erteledik diyelim bu sefer tüy sorunları sinirimizi bozar. Bunlardan en önemlisi de kaşlarımızdır. Bir çift kaşın biz kadınlar için neden bu kadar önemli olduğuna erkekler bir türlü anlam veremeye dursun biz kaş aldırmanın püf noktalarından bahsedelim.

Güzel bir makyajın mükemmel durmasından tutun, yüz hatlarımıza kadar etki alanı oldukça büyük olan bu küçük tüy yumağı ne yazık ki bazen hepimizi çileden çıkarabiliyor. Sürekli uzayıp şekilsiz durmaları ya da alnımızın ortasında aniden biterek çirkin bir görüntüye sebep olmaları yüzünden bazen onları toptan ağda ile almayı düşünecek kadar deliririz! Aman hanımlar sakın kaş yapalım derken göz çıkarıp da yüz hatlarımızı bozmayalım.

Gözlerin belirginleştirilmesi ve yüz hatlarının güzelleşmesi için yapılan kaş şekillendirilmelerindeki en büyük hatalardan biri kaş alınımını simetrik olarak yapmamaktır. Böyle bir kazaya kurban gitmek istemiyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli şey kaş alımına burnunuzun olduğu taraftan yani kaşlarınızın çıktığı yerin en ön kısmından başlamaktır. Dikkat etmeniz gereken ikinci bir nokta ise bu bölgedeki kaşlarınızı fazla alarak gözlerinizin birbirinden uzak durmasına neden olmamak. Hoş gerçi ünlü model Kate Moss'un kaşları öyle ve herkes ona bayılıyor ama bu taktik sizin yüzünüzde uymayabilir.

Eğer kaşlarınızdan kurtulmak için iple alma yöntemini seçtiyseniz, dikkat edin çünkü ip yanlış şekilde tutulursa tüm kaşınızı hızla çekip alabilir. Genelde ip ile alımdan sonra tende oluşan kızarıklar ve hatta bazen çıkan küçük sivilceler için endişelenmeyin, onlar kısa sonra gidecekler. Tek yapmanız gereken kaşlarınızı aldırdıktan sonra yatıştırıcı bir krem sürmek ya da çok fazla acı hissediyorsanız biraz buz kompresi yapmak da iyi gelir.

0 yorum:

Yorum Gönder