Lenslerinizi takarken göz farınızın partikülleri lenslere bulaşarak gözünüzü yaşartır, görüşünüz bulanır; gözlerinizin vurgulanması için kullandığınız sıvı eye-liner bulaşıp gözlerinizin kızarmış ve şiş görünmesine neden olur. Sonunda, tek alternatifinizin gözlüklerinizi takmak olduğuna karar verirsiniz!
Böyle durumlarla karşılaşmanızı önlemek için birkaç ipucunu bir araya getirdik.
Kontakt lenslerinizi sürekli veya aralıklarla da kullansanız, yazımız aklınızda kalabilecek birçok soru işaretini cevaplayacak.
Makyaj Öncesi Genel Kurallar

Kontakt lens kullanırken en büyük korku enfeksiyon kapmaktır. Bu nedenle öncelikle hijyen kurallarına hassasiyetle uymak gerekir.

Gözünüzün sadece içinde değil, yakınlarında kullanılacak her şey temiz ve kokusuz olmalıdır.

Ellerinizi makyaj öncesi lens kullananlar için özel olarak üretilmiş bir sabunla iyice yıkayın. Eğer böyle bir sabununuz yoksa kokusuz ve yumuşak bir sabun kullanın. Krem yapıdaki ve antiseptik özellikli olanlardan kaçının. Ellerinizi mutlaka hav bırakmayan bir havlu ile kurulayın.

Hiç kimsenin makyaj malzeme ve gereçlerini kullanmayın. Kendi fırçalarınızı en az haftada bir kez yıkayın ve kendi hallerinde kurumaya bırakın. Rimel, eye-liner gibi fırçalı makyaj malzemelerinizi uzun süre kullanmayın; 3-4 ayda bir yenileyin


Saç spreyi ve parfüm de tahriş nedenlerindendir. Bunları kullanırken gözlerinizi kapatın ve buharından kaçının.

Antialerjik ve suda eriyebilen makyaj ürünleri tercih edin.

Yağ bazlı ürünler kalıntı bırakır ve bu kalıntılar göze girerek lenslerinizi buğulandırabilir, bozabilir ve gözlerinizi ağrıtabilir.

Lenslerinizi daima makyajdan önce takın.

Makyaj Temizlerken
Makyajınızı temizleme işlemi biraz yorucu olsa da son derece önemli bir etaptır:

1- Makyajınızı temizlemeden önce kontakt lenslerinizi çıkarın.

2- Makyaj temizleme ürününüzü elinize alıp kirpiklerinize sürün.
3- Kokusuz bir makyaj pamukçuğunu da makyaj temizleme kremiyle nemlendirerek üst kirpiklerin altından önce yukarıya sonra aşağıya doğru sürerek temizleyin. Bu işlemleri yaparken gözlerinizin kapalı olması gerekir.

4- Yine makyaj temizleme kremiyle nemlendirilmiş bir pamuk yardımıyla aşağıya doğru hareketlerle farınızı temizleyin.

5- Göz bölgesi temizlendiğinde, bol suyla çalkalayarak göz çevresinde ve yüzün genelinde makyaj veya makyaj temizleme kremi artıklarının kalmamasına özen gösterin.

Makyaj Uygularken

Lenslerinizi daima makyajdan önce takmalısınız. Böylece gözünüze partiküllerin girmesini önlemiş olursunuz. Makyaj sonrası lens takmak için bu işte uzman olmak gerekir. Bunu makyajı bozmadan ya da lenslerinize makyaj bulaştırıp görüşünüzü bozmadan yapmak hem oldukça zordur hem de sizi gereksiz bir riske ve strese sokar.

Pudra
Toz pudralar yerine kompakt (sıkıştırılmış) pudralar kullanın. Böylece pudra partiküllerinin gözünüze kaçma riskini en aza indirmiş olursunuz.

Allık
Allık sürerken tozlanmayı minimuma indirmek için fırçayı yüzünüzde yavaşça gezdirin, darbelerden kaçının. Yumuşak kılları olan büyük ve temiz bir fırçayla allığınızın fazlasını alın. Gözlerinizi bu işlem sırasında kapalı tutun.

Göz Farı
Sıvı göz farlarını kullanın; çok daha verimli olduğunu fark edeceksiniz. Eğer mutlaka toz farlardan kullanacaksanız her uygulamada azar azar kullanmaya çalışın.



Uygulamayı mutlaka sünger uçlu bir aplikatör yardımıyla yapın ve farı sürmeden önce süngerin üzerinden fazlalıkları yok ettiğinizden emin olun. Böylece göze ve lens altına far partiküllerinin girmesine engel olursunuz. Hangi far türünü kullanırsanız kullanın, geniş ve enlemesine darbeler yerine kısa ve boylamasına darbelerle uygulama yapın. Böylece lenslerinizin yerinden oynama riskini azaltırsınız.

Eye-liner
Sıvı veya kalem şeklindeki eye-linerı hiç bir şekilde alt gözün iç kısmına sürmeyin. Gözün alt kenarını çizmek için minik darbeler uygulamayın. Yumuşak uçlu kalem eye-linerlar tercih edin.

Rimel
Çoğu rimel türlerini kullanmanızda hiçbir sakınca yoktur. Ancak kirpiklerin hacmini artırmak için içinde mikro elyaflar bulunduran rimellerden kaçının. Bu elyaflar gözlerinize kaçabilir

0 yorum:

Yorum Gönder